Βιβλιοθήκη

ΓΕΝΙΚΑ
Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων είναι μία από τις περιφερειακές βιβλιοθήκες του Α.Π.Θ. που μαζί με την Κεντρική Βιβλιοθήκη συγκροτούν το Σύστημα Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ.

Απευθύνεται κυρίως προς τα μέλη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά είναι ανοιχτή και για εξωπανεπιστημιακούς χρήστες. Περιέχει βιβλία που καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που αφορούν την επιστήμη της αρχιτεκτονικής, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Τμήματος.
Τα βιβλία είναι ταξιθετημένα σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (LC). Τα τρέχοντα περιοδικά από το 2007 μέχρι και σήμερα, βρίσκονται στο χώρο των περιοδικών και είναι τοποθετημένα στα εκθετήρια και στα ράφια κατά αλφαβητική σειρά. Παλαιότερα τεύχη (1996-2006) βρίσκονται στο πατάρι του βιβλιοστασίου και πρέπει να ζητούνται από το προσωπικό της βιβλιοθήκης.

Από τη δυνατότητα δανεισμού εξαιρούνται τα περιοδικά και ένας μικρός αριθμός βιβλίων που έχουν ως διακριτικό σήμα κόκκινη βούλα. Στη διάθεση των χρηστών υπάρχουν 4 scanner για αναπαραγωγή μέρους του υλικού της βιβλιοθήκης καθώς και φωτοτυπικό μηχάνημα. (Συγκριτικήμελέτη μεταξύ της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων στο χώρο των βιβλιοθηκών του κ. Marco Marandola, παραδοτέο του προγράμματος 'Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Βιβλιοθηκών του ΑΠΘ - ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ', πνευματικά δικαιώματα.)
Για την ορκωμοσία του κάθε τελειόφοιτου απαιτείται από την Γραμματεία του Τμήματος, βεβαίωση από την βιβλιοθήκη ότι ο τελειόφοιτος δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί της, ενώ συγχρόνως πρέπει να επιστρέψει την κάρτα δανεισμού του, και να καταθέσει ένα αντίτυπο της ερευνητικής του εργασία.

lib4

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή (Εκτός Τρίτης) 10.00 - 15.00
Τρίτη 10.00 - 18.00

Εξυπηρέτηση κοινού : 2310-995449, 2310-995465
Παραγγελίες : 2310-995439
Fax : 2310-995439
Email : libarchitects@arch.auth.gr 

Προσωπικό 
Κουκάκης Γιάννης : ikoukaki@arch.auth.gr
Πελτέκη Κωνσταντία : kpelteki@arch.auth.gr 
Καραθάνου Κυριακή: kkaratha@arch.auth.gr