Ομάδα Ποδοσφαίρου

Ποιός είπε ότι οι αρχιτέκτονες μόνο σχεδιάζουν; Ποιός είπε ότι οι αρχιτέκτονες δεν καταπιάνονται με δραστηριότητες φαινομενικά ασύμβατες με την ιδιοτητά τους; Ποιός είπε ότι οι αρχιτέκτονες δεν παίζουν μπάλα;

Απ' ό,τι φαίνεται όχι μόνο παίζουν αλλά είναι ικανοί να σχηματίσουν μια ανταγωνιστική ομάδα πέρα από κάθε προσδοκία. Η ομάδα ποδοσφαίρου του τμήματος μας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από το πουθενά και από άτομα διαφορετικών ετών (από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα), και μετά την απήχηση που γνώρισε αλλά και τη συλλογική ενέργεια που συγκέντρωσε στα πρώτα της βήματα φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στη σχολή και την καθημερινότητα των φοιτητών της. Οι αρχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε αντικατοπτρίζονται στο τετράπτυχο : διασκέδαση-άθληση-ομαδικό κλίμα-οργάνωση.Με τα πρώτα δύο, δείχνουμε ότι μπορούμε να ξεκολλήσουμε από το λάπτοπ και τη ρουτίνα μας και να ανοιχτούμε σε δραστηριότητες που μας φέρνουν σε επαφή μεταξύ μας αλλά και με τις υπόλοιπες σχολές του Α.Π.Θ -και ποιά καλύτερη από τον αθλητισμό;- . Με τα δύο τελευταία, αποδεικνύουμε στους εαυτούς μας ότι οι αρχιτέκτονες μπορούμε να λειτουργήσουμε ως ομάδα, αναγνωρίζοντας ο καθένας το ρόλο του, για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, με γνώμονα πάντα την οργανωμένη λειτουργία .Και αυτή είναι, φυσικά, ο ακρογωνιαίος λίθος του ποδοσφαίρου αλλά και κάθε ομάδας, και σημαίνει τακτικές προπονήσεις και λήψη αποφάσεων που λαμβάνει σοβαρά υπόψην τις επιθυμίες των μελών της.

Η ομάδα ποδοσφαίρου είναι ανοιχτή προς όλους τους φοιτητές της σχολής που τους αρέσει να παίζουν μπάλα. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, για τη συμμετοχή στις προπονήσεις και τους αγώνες της στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα είναι η εγγραφή στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ. Η αγκαλιά της, όμως, δεν κλείνει εκεί, καθώς διατηρεί οργανωμένο γκρουπ υποστηρικτών, οι οποίοι προκαλούν αίσθηση με την παρουσία τους στις κερκίδες και όχι μόνο. Ταυτόχρονα, η ομάδα επιστρατεύει πολλές φορές ευφάνταστα μέσα για το κάλεσμα των φοιτητών στους αγώνες, όπως χιουμοριστικά βίντεο, ενώ συμμετέχει στην οργάνωση party αλλά και άλλων εκδηλώσεων σχετικών με τη σχολή σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες ομάδες που δρουν σ' αυτή.

Μια σχολή-μια ομάδα-ένα μανιφέστο: "Fun is more"
Υπεύθυνος ομάδας: Μπόνας Αβραάμ

e-mail: amponas21@gmail.com