Διάλεξη: Σταύρος Γυφτόπουλος | Τρίτη 13 Απριλίου, 19:00

https://authgr.zoom.us/j/93068883100

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στη διάλεξη του Σταύρου Γυφτόπουλου με τίτλο:

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΝΕΟ»
58 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΜΠΑΖΗ

Στα 58 χρόνια λειτουργίας του το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη έχει εκπονήσει μελέτες (αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές και εσωτερικού χώρου) σχεδόν κάθε κατηγορίας και κλίμακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρωτοπόρο στην εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1970, προσεγγίζει το σχεδιασμό ολιστικά, αντλώντας έμπνευση από όλα τα επιμέρους θέματα που τον απαρτίζουν, όπως τόπος, κλίμα, πολιτισμός, κοινωνικά δεδομένα, λειτουργικές απαιτήσεις, εξοικονόμηση ενέργειας κ.λπ. Πολλά από τα έργα του γραφείου έχουν διακριθεί με βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Σήμερα το γραφείο λειτουργεί ως Α.Ε. και απασχολεί περίπου 50 άτομα. Είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2015 για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ | ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ

Αρχιτέκτων, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, MSc University of Shefield.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς της Αρχιτεκτονικής σύνθεσης, της μεθοδολογίας σχεδιασμού, της ένταξης σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε περιοχές ιστορικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, επανάχρησης ιστορικών κτιρίων και μετασχηματισμών της αρχιτεκτονικής κατά την εξέλιξη του θεατρικού χώρου.
Διαθέτει πλούσιο αρχιτεκτονικό έργο και συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις. Έχει δημοσιεύσεις του αρχιτεκτονικού του έργου όπως επίσης και άρθρα θεωρητικού περιεχομένου, ανακοινώσεις σε συνέδρια και σεμινάρια και συμμετοχές σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής, ορισμένες από τις οποίες έχει επιμεληθεί.

Scroll to top