Διάλεξη / Ηλίας Παπαγεωργίου – Χριστίνα Παπαλεξανδρή / Τίτλος “Υπό Κατασκευή” / Τρίτη, 21/02/2023, 7μμ, αίθουσα 301

PILA – Ηλίας Παπαγεωργίου / Χριστίνα Παπαλεξανδρή

Τίτλος:  Υπό Κατασκευή

Τόπος: Τρίτη, 21/2, 7μμ, αίθουσα 301, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ.
Περίληψη:
Η Χριστίνα και ο Ηλίας θα μιλήσουν για τους προβληματισμούς τους οποίους πραγματεύεται η δουλειά του γραφείου PILA αλλά και την πορεία διαμόρφωσης ενός νέου γραφείου. Έργα τα οποία θα παρουσιαστούν είναι ο Πύργος του Πειραιά, το πολιτιστικό κέντρο Meisenthal στην Γαλλία, τα νέα γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μεταξύ άλλων.
Με τη νέα όψη του Πυργου Πειραια και το πολιτιστικό κέντρο στο Meisenthal της Γαλλίας μεταξύ άλλων, η δουλειά του γραφείου προσπαθεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη για δημιουργία χώρων που απαντούν στο σήμερα, αλλά ταυτόχρονα είναι ανοιχτοί σε μελλοντικούς μετασχηματισμούς.
Βιογραφικά:

O Ηλίας Παπαγεωργίου είναι αρχιτέκτονας και συνιδρυτής του γραφείου PILA. Πριν το γραφείο PILA, ο Ηλίας ήταν επικεφαλής του γραφείου SO-IL στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα με τη δραστηριότητα του γραφείου, έχει διδάξει στο  Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, στο Πανεπιστήμιο Tulane στη Νέα Ορλεάνη, στο Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

H Χριστίνα Παπαλεξανδρή είναι αρχιτέκτονας και συνιδρυτής του γραφείου PILA. H Χριστίνα με την πολυδιάστατη εμπειρία της φέρνει στο γραφείο την συνδυαστική σκέψη μεταξύ αρχιτεκτονικής, interior design, branding και strategy. Πριν το γραφείο PILA έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας σε γραφεία στις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων και στο διεθνές branding design consultancy 2×4 Inc στη Νέα Υόρκη.

Scroll to top