ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ 08ET19: Εξειδικεύσεις, εμβαθύνσεις, πειραματισμοί: εμβάθυνση στην ιστορία και θεωρία της τέχνης και του πολιτισμού

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το μάθημα Ιστορία, μνήμη και πολιτισμικές αναπαραστάσεις διδάσκεται για πρώτη φορά από κοινού με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (στο πλαίσιο του δικού μας μαθήματος 08ΕΤ19: Εξειδικεύσεις, εμβαθύνσεις, πειραματισμοί: εμβάθυνση στην ιστορία και θεωρία της τέχνης και του πολιτισμού και του μαθήματος  ΙΣΤ 457: Τραύμα, μνήμη και προφορική ιστορία των πολέμων) και με τη συμμετοχή φοιτητριών και φοιτητών και από τα δύο τμήματα. Αποτελεί μια εισαγωγή στο ζήτημα της ιστορικής μνήμης, των μνημείων και των αναπαραστάσεων του παρελθόντος στον δημόσιο χώρο. Αναπόσπαστο κομμάτι του μαθήματος είναι περιηγήσεις στον αστικό ιστό και μία εκπαιδευτική εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία.

Το μάθημα εξετάζεται με συνδυασμό προόδου και απαλλακτικής εργασίας. Από το Τμήμα μας μπορούν να το δηλώσουν φοιτήτριες/τητές από το όγδοο εξάμηνο  και μετά. Το μάθημα προσφέρει 6 διδακτικές μονάδες.

Λόγω του εργαστηριακού χαρακτήρα του μαθήματος ο αριθμός των συμμετοχών πρέπει να είναι πολύ περιορισμένος (20 φοιτήτριες/ές από κάθε Τμήμα). Σε περίπτωση που είναι υψηλότερος ο αριθμός ενδιαφερόμενων από το Τμήμα μας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων. Όσες/οι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο μάθημα θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στους Λία Γυιόκα (liayoka@arch.auth.gr) και Παναγιώτη Μπίκα (mpikasp@arch.auth.gr) μέχρι τnν Tετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Το μάθημα θα διεξάγεται στην αίθουσα 111Β του ΝΚ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 11πμ,  Δ’ Τομέας, 7ος όροφος στο κτ. Εδρών

Scroll to top