Γεώργιος Ζωίδης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΙΔΗΣ 1945 -

Αρχιτέκτων μηχανικός, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Δυτικού Βερολίνου (1963/64-1970). Εργάστηκε ως αρχιτέκτονας μηχανικός στο Βερολίνο, στην Αθήνα και κυρίως στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη. Το έργο του διακρίθηκε επανειλημμένα, σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, και παρουσιάστηκε - δημοσιεύτηκε στον ελληνικό και διεθνή τύπο .

Παράλληλα υπηρέτησε ως καθηγητής από το 1973/74, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όλες τις βαθμίδες του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού. Σήμερα παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητα του αρχιτέκτονα μηχανικού, επιστημονικού-, τεχνικού σύμβουλου και μελετητή, διδάσκει στο διατμηματικό μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Α.Π.Θ. Το γνωστικό αντικείμενο της μακρόχρονης διδασκαλίας του είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σε όλες του τις κλίμακες και η αρχιτεκτονική σύνθεση και κατασκευή.

Εκτός από το διδακτικό και διοικητικό του έργο προσέφερε τις υπηρεσίες του και στην οργάνωση των υποδομών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων συντελώντας ουσιαστικά στη δημιουργία της βιβλιοθήκης του, που λειτούργησε για πρώτη χρονιά το 1985.

Zoidis

Ομότιμος Καθηγητής

Scroll to top