πρόσθετες ρυθμίσεις μετάβασης που προέκυψαν από την παρουσίαση της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών που συνεδρίασε σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2014 συμφώνησε και πάλι ότι:

Θέμα 1ο: Για όσους φοιτητές βρίσκονται στο 7ο ΗΕ και εισάγονται στο ΕΑ του 7ου εξαμήνου έχοντας συγκεντρώσει 81ΔΜ στον «Πίνακα Αντιστοίχισης ΕΑ & ΔΜ» συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων: Εισαγωγή στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο & Προπλάσματα, Αρχιτεκτονικός & Αστικός Σχεδιασμός, Κατοικία, Κτίρια Μεγάλης Συνθετότητας, Ετήσιο Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, το ενδεικνυόμενο εργαστήριο, ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά είναι το ΕΑ του 7ου εξαμήνου και ορθά οι ρυθμίσεις μετάβασης προβλέπουν την ένταξη σε αυτό. Ωστόσο, όπως συζητήθηκε και στην παρουσίαση της Δευτέρας, η επιτροπή προτίθεται να εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα εξατομικευμένης ρύθμισης που υποβάλλεται στη γραμματεία σε περίπτωση που τεκμηριώνεται ζήτημα μετάβασης στο νέο πρόγραμμα σπουδών, λόγω συγκεκριμένων ατομικών επιλογών που έχουν γίνει ως τώρα στο παλαιό πρόγραμμα σπουδών, και το οποίο, οι γενικές ρυθμίσεις μετάβασης και τα μαθήματα/εργαστήρια που έπονται στο νέο πρόγραμμα σπουδών ενδεχομένως δεν έχουν προβλέψει. Προκειμένου να εξεταστεί άμεσα το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται συνοδευόμενο από τον «Πίνακα ελέγχου μαθημάτων» και τον Πίνακα Μετάβασης» συμπληρωμένους όπως περιγράφονται στο παράδειγμα μετάβασης που αναρτήθηκε. Προθεσμία υποβολής είναι η Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο 7ο ΗΕ και εισάγονται στο ΕΑ του 7ου εξαμήνου έχοντας συγκεντρώσει 90ΔΜ και έχουν παραπάνω από 15ΔΜ από «Extra Μαθήματα» ή έχουν συγκεντρώσει από τα μαθήματα των στηλών 2,3,4,5 πάνω από 105 ΔΜ υποβάλουν αίτημα στη γραμματεία, όπως περιγράφεται και στην «Περίπτωση 9» των οδηγιών μετάβασης, συνοδευόμενο από τον «Πίνακα ελέγχου μαθημάτων» και των Πίνακα Μετάβασης» συμπληρωμένους όπως περιγράφονται στο παράδειγμα μετάβασης που αναρτήθηκε. Προθεσμία υποβολής είναι η Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Θέμα 2ο: Το μάθημα Γραμμικών Απεικονίσεων, συγκεκριμένα για τους εισαχθέντες του έτους 2012-2013, στο οποίο είχε διδαχθεί η ύλη των 2 μαθημάτων συνεπτυγμένη σε ένα μάθημα 3ΔΜ, θεωρείται ότι αντιστοιχεί με το μάθημα 01ΕΕ10 (6ΔΜ) ως προς τη διδακτέα ύλη. Δεν αντιστοιχεί ως προς τις 6 ΔΜ που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 3ΔΜ θα πρέπει να καλυφθούν με κάποιο άλλο μάθημα επιλογής.

Θέμα 3ο: Για το ζήτημα του μαθήματος 01ΤΒ10 θα ακολουθήσει ανακοίνωση, το συντομότερο δυνατόν μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους διδάσκοντες των συγκεκριμένων μαθημάτων.

Η επιτροπή προγράμματος σπουδών

Scroll to top