Erasmus+  Key Action: Cooperation for innovation and the exchange of good practices
Action Type: Strategic Partnerships for higher education
Enhancing of Heritage Awareness and Sustainability of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education
H E R S U S

22 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την πρόσφατη δημοσίευση/ αποτέλεσμα της ερευνητικής δραστηριότητας του προγράμματος HERSUS, Enhancing of Heritage Awareness and Sustainability of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education.

https://hersus.org/statements-for-teaching-through-design-for-sustainability-of-the-built-environment-and-heritage-awareness/

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε την μελέτη που συγκροτεί το 3ο παραδοτέο του προγράμματος HERSUS (IO3). Το θέμα της δημοσίευσης, με τίτλο “Statements for Teaching through Design for Sustainability of the Built Environment and Heritage Awareness”, συγκροτεί γλωσσάρι/κοινό τόπο  στην προσέγγιση εννοιών και πεδίων δράσεων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την πολιτιστική κληρονομιά. Η εξέταση των όρων που συγκροτούν το Vademecum του Hersus επέτρεψε τον επανακαθορισμό πεδίων και εννοιών, διερευνώντας συναίνεση σε βασικά θέματα ορολογίας και πρακτικής μέσω μιας πολυγεωγραφικής και πολυπολιτισμικής προσέγγισης.

Με την ευκαιρία αυτής της δημοσίευσης θα θέλαμε επίσης να ανακοινώσουμε την δημιουργία πλατφόρμας ανταλλαγής/διαμοιρασμού γνώσης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, το Hersus Sharing Platform:
https://hersus-sharingplatform.org/ Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του IUAV, Βενετία, Ιταλία και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για ειδικούς και φοιτητές που εστιάζουν στον κοινό τόπο μεταξύ βιωσιμότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πλατφόρμα είναι ανοικτή προς όλους και μπορεί να φιλοξενήσει αναρτήσεις τόσο από μέλη του Hersus όσο και από εξωτερικούς χρήστες. Μόλις πρόσφατα, στην πλατφόρμα αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου διεθνούς φοιτητικού εργαστηρίου του προγράμματος, με θέμα “Sustainable Reconstruction in Urban Areas”.

Κλείνοντας, η ερευνητική ομάδα του Hersus AUTH σας εύχεται καλές γιορτές, ευτυχισμένο και δημιουργικό 2022!

Κωνσταντίνος Σακαντάμης
Επιστημονικώς Υπεύθυνος Hersus AUTH

 

Δελτίο Τύπου ΙΟ3 IO4 _1st International Workshop_ HERSUS

Scroll to top