ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ WORKSHOP

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23.08.2023

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά τη 2η συμμετοχή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ στο πρόγραμμα ERASMUS Blended Intensive Programs (BIP) μεταξύ 3 ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης των χωρών της Φιλανδίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ φοιτητών και διδασκόντων των 3 Αρχιτεκτονικών Σχολών, η διεύρυνση του επιστημονικού τους ορίζοντα, η συμβολή στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, καθώς και η δημιουργία προοπτικών μιας ευρύτερης επιστημονικής συνεργασίας σε θέματα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Α.Π.Θ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διενέργεια workshops που θα φιλοξενηθούν εναλλάξ από τα τρία πανεπιστήμια.

Τον Μάρτιο του 2023 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το 1o διεθνές εντατικό εργαστήριο Workshop στη Φινλανδία με θέμα ‘Light in Architecture: Worshiping light’, με τη συμμετοχή 36 φοιτητών από τις 3 χώρες και αντίστοιχα των καθηγητών Minna Nystrom-Jarvinen [Tampere University of Applied Sciences], Birgit Remuss [Jade Hochschule Oldenburg], Στυλιανής Λεφάκη [A.Π.Θ.] και Βενετίας Τσακαλίδου [Α.Π.Θ. -συντονίστριας εκ μέρους της σχολής μας].  Η συμμετοχή στο πρόγραμμα περιλάμβανε προπαρασκευαστικές διαδικτυακές συναντήσεις και κινητικότητα με φυσική παρουσία, που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 26 Μαρτίου με 1 Απριλίου 2023, με δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου, καθώς και προγραμματισμένες ξεναγήσεις στις πόλεις Helsinki, Tampere και Seinajoki.

Αντικείμενο του 2ου μέρους του προγράμματος αποτελεί η διοργάνωση του 2ου διεθνούς εντατικού εργαστηρίου Workshop με τίτλο ‘Light in Architecture: Conquering light’, που θα λάβει χώρα στη Γερμανία, με τη συμμετοχή 36 φοιτητών από τις χώρες Γερμανία, Φινλανδία και Ελλάδα και θα περιλαμβάνει προπαρασκευαστικές διαδικτυακές συναντήσεις και κινητικότητα με φυσική παρουσία, για το διάστημα 22 -28 Οκτωβρίου 2023 για 12 φοιτητές του ΤΑΜ και των διδασκουσών Σ. Λεφάκη και Β. Τσακαλίδου, με δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου, καθώς και προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε κτίρια και συγκροτήματα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας στις πόλεις Αμβούργο, Βρέμη και Oldenburg.

Το μάθημα Β.Ι.Ρ. εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών καθώς αντιστοιχίζεται ως workshop με 3 ECTS.

Η επιλογή των φοιτητών/τριων του Τμήματός μας θα γίνει με κριτήρια το υψηλό επίπεδο γνώσης και προφορικού χειρισμού της αγγλικής γλώσσας και την εξοικείωση με εργαστήρια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μεγάλης συνθετότητας. Για τον λόγο αυτόν, απευθύνεται σε φοιτητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα 4 πρώτα έτη σπουδών. Θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές που συμμετείχαν στο 1ο εντατικό εργαστήριο στη Φινλανδία. Τα κριτήρια επιλογής μοριοδοτούνται ως εξής: Β2 20 μόρια, C1 25 μόρια, C2 30 μόρια, επιτυχής εξέταση στα 2 εργαστηριακά μαθήματα [στούντιο] του 7 εξαμήνου 15 μόρια, επιτυχής εξέταση στα 2 εργαστηριακά μαθήματα [στούντιο] του 8 εξαμήνου 15 μόρια και προφορική συνέντευξη 40 μόρια.

 

Υποβολή αίτησης/δικαιολογητικά:

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες φοιτητές/τριες καλούνται να υποβάλουν αίτηση/υποψηφιότητα με ηλεκτρονικό μήνυμα έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

vtsakalidou@arch.auth.gr

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος υποψηφιότητας σε ένα μόνο αρχείο pdf [max 20MB] είναι τα εξής:

α. Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα σε μορφή κειμένου (250 λέξεις)

β. Σύντομη συνοδευτική επιστολή που θα αναφέρει τα κίνητρα ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο εντατικό εργαστήριο / workshop, αντίστοιχα –με το θέμα του workshop- μαθήματα που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και γνώσεις προγραμμάτων και δείγματα επιλεγμένων projects των εργαστηριακών μαθημάτων [portfolio max 3A3].

γ.  Πτυχίο ή πιστοποιητικό Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β2 ++)

Eπισυνάπτεται το πρόγραμμα του εργαστηρίου.

 

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική ομάδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ

δρ. Βενετία Τσακαλίδου, αρχιτέκτων, αναπ. καθηγήτρια Α.Π.Θ.

δρ. Στυλιανή Λεφάκη, αρχιτέκτων, αναπ. καθηγήτρια Α.Π.Θ.

 

Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ: ANNOUNCEMENT AUTH

 

 

Scroll to top