Ξανασχεδιάζουμε μαζί την πλατεία. 1ο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την Πλατεία Σκρα.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11:00 – 14:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Καραμαούνα 1, δίπλα στο ΚΕΠ, πάνω στην πλατεία.

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το εργαστήριο σχεδιασμού «Δημόσιος χώρος και συμμετοχικός σχεδιασμός» του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ ξεκινάει τη διαδικασία επανασχεδιασμού της πλατείας Σκρα μέσα από μια ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής. Στόχος είναι μια πλατεία ζωντανή, ανοικτή και προσβάσιμη σε όλους και όλες, περιβαλλοντικά φιλική και προσαρμοσμένη στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Η πόλη αλλάζει συνεχώς μέσα από σχεδιασμούς και διαδικασίες που αφήνουν τους κατοίκους της απ’ έξω. Οι πολίτες, όμως, που βιώνουν την πόλη καθημερινά, που περπατούν τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της, είναι αυτοί και αυτές που γνωρίζουν τα προβλήματα της γειτονιάς τους, τις ανάγκες της και τις δυνατότητές της. Η συμμετοχή τους στην διαδικασία σχεδιασμού του χώρου της πόλης είναι δικαίωμα των πολιτών και αυτονόητη προϋπόθεση για μια πόλη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των κατοίκων της.

Ελάτε στο 1ο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού της πλατείας Σκρα για να μοιραστείτε τις ανάγκες και τα προβλήματα της πλατείας, όπως είναι σήμερα, και τις επιθυμίες και ιδέες σας για το τι πρέπει ν’ αλλάξει στο μέλλον.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου –Καραμαούνα 1, δίπλα στο ΚΕΠ – ελάτε για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί. Οι φωνές σας θ’ ακουστούν!

Αν μένετε στη γειτονιά, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο για την πλατεία εδώ: https://docs.google.com/forms/d/1IphihvXBqQmSja_A5q_25DzWo5WrqSoi1IkzITlbFsk/viewform?pli=1&ts=655f66c9&pli=1&edit_requested=true

Scroll to top