Μαρία Ανδρικοπούλου: Παρουσίαση εικαστικού έργου 16/4, 16.00, γρ. α’ τομέα

Στο πλαίσιο του μαθήματος Τέχνη και Πόλη: Αποχαρτογραφήσεις, η εικαστικός Μαρία Ανδρικοπούλου θα μιλήσει για το έργο της την Τρίτη 16/4/24, 16.00 στα γραφεία του α’ τομέα.
Όπως σημειώνει η ίδια, “Σύντομες στάσεις κατά την κίνηση, συλλογή περιττών υλικών από αστικά κουφάρια, συγκομιδή ζιζανίων από ρωγμές πεζοδρομιών, ηχογραφήσεις του αέναου θορύβου είναι κάποιες από τις πρακτικές που χρησιμοποιώ για να συμπυκνώσω το βίωμα της πόλης. Αισθητηριακές χωρικότητες σε αναδιάταξη προτείνουν διαφορετικούς τρόπους θέασης, ανάγνωσης, κατανόησης και ερμηνείας του φυσικού και του ψηφιακού χώρου”.
Η Μαρία Ανδρικοπούλου [1990] είναι απόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και κάτοχος του διατμηματικού μεταπτυχιακού διπλώματος «Τέχνη και Δημόσια Σφαίρα», ΑΠΘ. Το 2021, ίδρυσε μαζί με την Φένια Ρίζου (3d artist – ερευνήτρια) και τη Νέλυ Παλαιογιάννη (αρχιτεκτόνισσα – θεωρητικό τέχνης) την ανεξάρτητη εικαστική και επιμελητική ομάδα fast filly.
Το εικαστικό της έργο συγκροτείται κυρίως από εγκαταστάσεις μικτών μέσων. Η έρευνά της έχει στόχο να «συλλέξει», να κατανοήσει και να αφηγηθεί τις έννοιες του χρόνου, της περιπλάνησης, της φθοράς, του μέρους και του όλου, της μνήμης και της ενθύμησης. Στην τρέχουσα δουλειά της μελετά τη σχέση ψηφιακού και φυσικού χώρου στο πλαίσιο του «καθημερινού». Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Scroll to top