ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι απόφοιτες του Τμήματός μας Ευγενία Φιλιππίδου και Κατερίνα Κοντιζά έλαβαν Εύφημο Μνεία στα Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής 2022 του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου για τη διπλωματική τους εργασία με θέμα “Αναβιώνοντας τα “Μπολάκια” της Τήνου” (επιβλέπουσα: Α. Βιτοπούλου).

Απόσπασμα από το κείμενο:

“Τα “μπολάκια” της Τήνου αναφέρονται στους αγροτικούς δρόμους ή αλλιώς δημόσια περάσματα ανάμεσα στις ιδιοκτησίες. Αυτά αποτελούν ένα δίκτυο μονοπατιών που ενώνει όλες τις ιδιοκτησίες στο νησί. Παράλληλα, στη βόρεια πλευρά της Τήνου, ένα μέρος όπου (σε αντίθεση με το υπόλοιπο νησί που έχει γνωρίσει τη σύγχρονη ανάπτυξη) τα τελευταία σημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας τοποθετούνται στις αρχές του 20αι. Η εργασία μας είναι μια αντιπρόταση στον βίαιο τουρισμό που γνωρίζουν τα ελληνικά νησιά και τις συνέπειες αυτού. Η επανάχρηση, η αναβίωση, το μηδενικό αποτύπωμα, η αναγεννητική γεωργία είναι έννοιες που προσπαθήσαμε να περιλάβουμε στη πρόταση μας. Οι επεμβάσεις που προτείνουμε βασίζονται στο υπάρχον πνεύμα δόμησης. Μικρές επεμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών και τη φέρουσα ικανότητα του τόπου”.

https://architecture.org.cy/aponomi-vraveion-foititon-architektonikis-2022/?fbclid=IwAR0krckI_GC0lmWoBywCGx_scUDjmaVHpq36nu7te_nCUnc9c1ZfoHdz598

Scroll to top