Για την απώλεια του Σπύρου Παπαδόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Σπύρος προσπαθούσε να συνδεθεί στην εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης. Εξαιτίας της όχι πολύ καλής σύνδεσης ακούγαμε μόνο την φωνή του.

«Θα βρούμε μια λύση» αναφώνησε! Είχαμε ήχο, κατάφερε να διαμοιράσει την παρουσίαση του αλλά συνεχίσαμε να μην έχουμε την εικόνα του.

«Δεν θα με βλέπετε, λυπάμαι που δε θα με βλέπετε, ήθελα να με βλέπετε … αλλά θα το καταφέρω μετά, θα κάνω ένα restart…».

Με αυτά τα λόγια άρχισε την παρουσίαση του ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο συμπόσιο «Αρχιτεκτονική Δημιουργία και Έρευνα» τον Σεπτέμβριο του 2021. Ένα συμπόσιο οργανωμένο από το Τμήμα μας αφιερωμένο στην μνήμη του Σταύρου Βεργόπουλου. Η ζωή μάς εξέπληξε ακόμα μία φορά καθώς ο Σπύρος αιφνίδια τον ακολούθησε λίγα χρόνια μετά.

Η παρουσίαση του Σπύρου είχε τίτλο «Το παιχνίδι της Έρευνας», όπου μέσα από την πολυετή ασχολία και αγάπη του για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αναφέρθηκε στο ρόλο τους στην έρευνα και στην διδασκαλία της αρχιτεκτονικής. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ένας γνήσιος «Homo Ludens», ένα παιγνιώδες πνεύμα που αγαπούσε τη ζωή με όλες της τις ταχύτητες!

Ο Σπύρος είχε πάντα πολύ κοντινή σύνδεση με το Τμήμα μας. Οι δημιουργικές μας διασταυρώσεις όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν πάμπολλες και ποικίλες.

Σπύρο είσαι μαζί μας… αναμένουμε το “restart”!

Α. Καλφόπουλος, Σ. Παπαδημητρίου, Χ. Χριστοδούλου

εκ μέρους των μελών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Π.Σ. ΑΠΘ

 

Scroll to top