Βραβεία HERSUS Prize on Modern Built Heritage / Παράταση προθεσμίας υποβολών μέχρι 15-02-2023

Αγαπητές και αγαπητοί,

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τα βραβεία HERSUS Prize on Modern Built Heritage.

Το HERSUS Prize on Modern Built Heritage επιβραβεύει τις καλές πρακτικές που βρίσκουν εφαρμογή στον  Ευρωπαϊκό χώρο, στην τομή των γνωστικών περιοχών βιώσιμου περιβαλλοντικού αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού και αποκατάστασης/επανάχρησης κτιρίων και συνόλων, τόσο στο πλαίσιο της επαγγελματικής πρακτικής όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα, τα Βραβεία HERSUS εστιάζουν στο θέμα της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο πλαίσιο του δομημένου περιβάλλοντος, που ορίζεται από την UNESCO ως Αρχιτεκτονική, Πολεοδομία και Σχεδιασμός Τοπίου του 19ου και 20ου αιώνα.

Ο κύριος στόχος των Βραβείων HERSUS είναι να συμβάλλουν στην ευρύτερη προβολή και ευαισθητοποίηση σχετικά με την Νεότερη Πολιτιστική Κληρονομιά του δομημένου περιβάλλοντος, επιβραβεύοντας καινοτόμα έργα και πρωτοβουλίες βιώσιμης διαχείρισης και σχεδιασμού.

Οι βραβευμένες υποβολές θα αποτελέσουν μέρος τόσο μιας διεθνούς έκθεσης αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού όσο και ενός καταλόγου που θα συμβάλει στο να προσεγγίσει το ευρύ κοινό και να δημιουργήσει παρακαταθήκη για περαιτέρω έρευνα και δράσεις, στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης/σχεδιασμού της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του δομημένου περιβάλλοντος.

Προθεσμία υποβολών: 15 Ιανουαρίου 2023 / η προθεσμία παρατάθηκε ως τις 15 Φεβρουαρίου 2023

Πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες βραβείων, την επιλεξιμότητα, τα κριτήρια, τις διεθνείς κριτικές επιτροπές, το σύστημα υποβολής και τις κατευθυντήριες γραμμές & πρότυπα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα:
https://hersus-sharingplatform.org/

 

Εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας Hersus AUTh,
Κ. Σακαντάμης
#hersus #strategicpartnership #erasmus #myerasmus #architecture #architecturestudent #architectureschool #architecturestudio #sustainability #heritage #erasmusplus #erasmusfunding

 

Δελτίο Τύπου Prize_ HERSUS_Παράταση Προθεσμίας Υποβολών

 

 

Scroll to top