Ψήφισμα της Συνέλευσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, 26.02.2021

Η Συνέλευση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ ενέκρινε ―με 15 ψήφους υπέρ, 7 ψήφους κατά και 2 λευκά― το παρακάτω ψήφισμα:

Τα μέλη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, μετά από διεξοδική συζήτηση, καταδικάζουν ομόφωνα και με τον πιο απόλυτο τρόπο την υπέρμετρη βία που ασκήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις εναντίον φοιτητών του ιδρύματος στο χώρο του κτιρίου Διοίκησης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Δευτέρας 22.02.2021. Θεωρούν μάλιστα ότι θα πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα, αν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών υπήρξαν πράξεις κατάχρησης εξουσίας.

Εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες φοιτητές και ιδιαιτέρως στον Λ.Σ., φοιτητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, που διακρίνεται για την ηθική του συγκρότηση, τον ήπιο χαρακτήρα και τη δημοκρατική του συνείδηση, ο οποίος τραυματίστηκε από ξυλοδαρμό και κρατήθηκε τη νύχτα της Δευτέρας 22.02.

Επίσης, εκφράζουν την ανησυχία τους για χειρισμούς οι οποίοι, ακόμη και από αμέλεια, προκαλούν την πόλωση και το διχασμό, αντί να προάγουν το πνεύμα του κατευνασμού και της συμφιλίωσης.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν επιδοκιμασία για πρακτικές κατάληψης και αποκλεισμού πανεπιστημιακών χώρων, και μάλιστα του κτιρίου Διοίκησης, με αποτέλεσμα την παράλυση όλων των κεντρικών διοικητικών λειτουργιών του ΑΠΘ.

Τέλος, τα μέλη του Τμήματος καλούν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε έναν ειλικρινή διάλογο, για τη διαμόρφωση της εικόνας και του τρόπου λειτουργίας του πανεπιστημίου μας.

Τα μέλη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ

 

 

 

Scroll to top