Ψήφισμα για την απώλεια της Καλλιόπης Θεοχαρίδου

ΨΗΦΙΣΜΑ

για την απώλεια της Καλλιόπης Θεοχαρίδου

Τα μέλη της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής και το διδακτικό προσωπικό του μεταπτυχιακού προγράμματος «Προστασία, Συντήρηση, Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού», με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της διακεκριμένης συναδέλφου Καλλιόπης Θεοχαρίδου, διδάκτορος αρχιτέκτονος μηχανικού και διαπρεπούς προσωπικότητας στον επιστημονικό χώρο της Αποκατάστασης, με υψηλότατου επιπέδου ερευνητικό κι εφαρμοσμένο αναστηλωτικό έργο και με μεγάλη προσφορά ιδιαιτέρως στα μνημεία της Θεσσαλονίκης. Ο επιστημονικός κόσμος των Αποκαταστάσεων και της Ιστορίας Αρχιτεκτονικής έχασε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του στον ελλαδικό χώρο.
Η Πόπη Θεοχαρίδου υπήρξε επίσης εκλεκτό μέλος του διδακτικού προσωπικού στο μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα, το οποίο και στήριξε ενεργά στα πρώτα βήματα της λειτουργίας του, με διδασκαλία και συμμετοχή στο Εργαστήριο Διεπιστημονικής Συνεργασίας της Α’ Κατεύθυνσης.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και ιδιαιτέρως στον αδελφό της, τον Πλούταρχο Θεοχαρίδη, επίσης καταξιωμένο επιστήμονα αναστηλωτή, με μακρά και σημαντική συνεισφορά στο διδακτικό έργο του μεταπτυχιακού μας.
Θα τη θυμόμαστε πάντα με τις καλύτερες αναμνήσεις

Εκ μέρους των μελών της Ε.Δ.Ε. και του διδακτικού προσωπικού
του Δ.Π.Μ.Σ. «Προστασία, Συντήρηση, Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού»

Η διευθύντρια

Μαρία Αρακαδάκη
αναπληρώτρια καθηγήτρια

Scroll to top