ΣΥΝΕΔΡΙΟ ” ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΠΜΣ”

Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη λειτουργία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Προστασία, Συντήρηση, Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού», στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, διοργανώνεται Επιστημονικό Συνέδριο με έμφαση στη διεπιστημονική διάσταση του προγράμματος και την προσφορά του στην προστασία και ανάδειξη των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σημειώνεται ότι στο διατμηματικό μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν όλα τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Στο Συνέδριο με τίτλο: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – 20 ΧΡΟΝΙΑ Δ.Μ.Π.Σ.» συμμετέχουν 145 εισηγητές/τριες, επιστήμονες που ασχολούνται με την Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού, με 84 εισηγήσεις από όλο το εύρος του διεπιστημονικού πεδίου και πολλοί απόφοιτοι από όλα τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής. Το μεγάλο ενδιαφέρον και η ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή καταδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελεί το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. τα τελευταία 20 χρόνια.

Το συνέδριο πλαισιώνουν με κύριες εισηγήσεις διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της επετειακής εκδήλωσης του Δ.Π.Μ.Σ. μεταξύ άλλων, είναι η επιστημονική αυτή συνάντηση να υπογραμμίσει τη σημασία των συγκεκριμένων σπουδών για τη χώρα μας και το πολυποίκιλο μνημειακό της απόθεμα, απευθυνόμενη στη νέα γενιά επιστημόνων, σε κάθε αρμόδιο εμπλεκόμενο αλλά και στο ευρύ κοινό.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσυνεδριακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στην οποία θα γίνει η παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος του Α.Π.Θ. για την αποκατάσταση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, από καθηγητές και αποφοίτους του Δ.Π.Μ.Σ. «Προστασία, Συντήρηση, Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού», που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://20prosynapo.web.auth.gr/

Κατεβάστε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ: 01-PROGRAM

Scroll to top