Σεμινάρια Γαλάζιας Επιχειρηματικότητας

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ αποτελεί τον Έλληνα εταίρο του προγράμματος «MAESTRALE: Θαλάσσιες Ενεργειακές Στρατηγικές για Τοπικές Επιχειρήσεις», το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του «Άξονα Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία» του προγράμματος Interreg MED 2014-2020. Δέκα ερευνητικά ιδρύματα και φορείς από οκτώ χώρες της Μεσογείου συνεργάζονται από το 2016 για να εντοπίσουν προοπτικές ανάπτυξης των γαλάζιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Μεσόγειο. Κύριος στόχος του MAESTRALE είναι να θέσει τα θεμέλια για μια στρατηγική ανάπτυξης της γαλάζιας ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου μέσω της δημιουργίας συμπλεγμάτων καινοτομίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος MAESTRALE, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ και συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα του προγράμματος διοργανώνει την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 14.00 στο ΕΚΕΤΑ δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο Γαλάζιας Επιχειρηματικότητας για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη γαλάζια ενέργεια. Το σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών πάνω στις εξής θεματικές ενότητες: αγορά τεχνολογιών γαλάζιας ενέργειας, βασικό νομοθετικό πλαίσιο για τεχνολογίες Γαλάζιας Ενέργειας, από την ιδέα στην αγορά – Business Plan, ευκαιρίες χρηματοδότησης, και ολοκληρωμένος σχεδιασμός μονάδων Γαλάζιας Ενέργειας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, δημόσιες αρχές, ερευνητές, φοιτητές πανεπιστημίου που σκοπεύουν να αναπτύξουν ή διαθέτουν ήδη δραστηριότητα στον τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας και αποσκοπεί στη διαμόρφωση βασικών ικανοτήτων για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με βάση τις τεχνολογίες Γαλάζιας Ενέργειας.

Για εγγραφές στο σεμινάριο εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ και στο maestrale@arch.auth.gr.

Scroll to top