Κινούμενη Εικόνα και Αρχαιολογία: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στη Μεγάλη Οθόνη / 15-04-2019

Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

To Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην προβολή επιλογών από τα φοιτητικά ντοκιμαντέρ με θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος «07ΤΤ10 – Επιλογές: Το Ντοκιμαντέρ στην Αρχιτεκτονική» του διδάσκοντα Σταύρου Αλιφραγκή, αρχιτέκτονα μηχανικού, κατά τα χειμερινά εξάμηνα 2017-18 & 2018-19.

Η αναπαράσταση του χώρου μέσα από την κινούμενη εικόνα και τον ήχο συνιστά ένα σύγχρονο και δυναμικό πεδίο πειραματισμού με καινοτόμες ιδέες και αναστοχασμού πάνω σε ζητήματα της πόλης και της αρχιτεκτονικής της. Το προπτυχιακό μάθημα «07ΤΤ10 – Επιλογές: Το Ντοκιμαντέρ στην Αρχιτεκτονική» επιχειρεί να εξοικειώσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής με την κινηματογραφική γλώσσα και την αφήγηση ως εργαλεία παραγωγής χωρικών ποιοτήτων. Τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του μαθήματος επιχείρησαν να προσεγγίσουν δημιουργικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ως αρχιτεκτονημένο χώρο και ως πολλαπλή εμπειρία «κατοίκησης» για τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες και τα εκθέματά του.

Μια ενδεικτική επιλογή από το παραγόμενο έργο θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στις 18:00, παρουσία των δημιουργών.

press_release

 

 

Scroll to top