ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ “ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ” ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟΥ, 29/04-04/05/2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ “ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ”

ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟΥ, 29/04-04/05/2017

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού οργανώνει εργαστήριο με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη ορεινών παραδοσιακών οικισμών» που θα πραγματοποιηθεί 29 Απριλίου – 4 Μαΐου 2017 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και οργανώνεται με την υποστήριξη  των:

  • ΕΜΧΑ – Ερευνητική μονάδα Χωρικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΑΠΘ)
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
  • Δήμο Βόλου – Τοπική Κοινότητα Αγ. Λαυρεντίου

Το εργαστήριο επιχειρεί να αναδείξει ζητήματα που συνδέονται με το μέλλον των ορεινών παραδοσιακών οικισμών σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Οργανώνεται σε δύο μέρη, τη θεωρητική προσέγγιση και την πρακτική άσκηση. Η θεωρητική προσέγγιση περιλαμβάνει διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια και η πρακτική άσκηση έχει ως θέμα εφαρμογής τον Άγιο Λαυρέντιο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις συμμετοχικές διαδικασίες και στην κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό πολλές διαλέξεις είναι ανοιχτές στο κοινό και επιπλέον οργανώνεται ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους.

Στην ιστοσελίδα http://www.ellet.gr/node/789  μπορείτε να δείτε την πρόσκληση, το αναλυτικό πρόγραμμα και την αίτηση συμμετοχής.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως 31/3 2017.

 

 

 

 

 

Scroll to top