Διάλεξη Pedro Ressano Garcia_Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, 19:00, αίθουσα 301

Το ΠΜΣ «Περιβαλλοντικός Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμός»

και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ

σας προσκαλεί στη διάλεξη του διακεκριμένου αρχιτέκτονα

Pedro Ressano Garcia με τίτλο:

Three Projects on Waterfront

που θα δοθεί -στα αγγλικά- την

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00

στην αίθουσα 301 του Τμήματος.

Ο Pedro Ressano Garcia (1967) έχει ζήσει και εργαστεί σε διάφορες παράκτιες πόλεις – Ρίο ντε Τζανέιρο, Πόρτο, Βαρκελώνη, Σαν Φρανσίσκο. Αυτή τη στιγμή έχει την έδρα του στη Λισαβώνα, όπου μοιράζει το χρόνο του μεταξύ διδασκαλίας, έρευνας και πρακτικής στην αρχιτεκτονική.

Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στους μετασχηματισμούς των παράκτιων πόλεων. Είναι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο “Tagus Platform – Back to the River, Lisbon’s waterfront and the 21st Century” και επιμελητής έξι βιβλίων που εκδόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο για τον Αστικό Σχεδιασμό σε Υδάτινα Μέτωπα. Στο τελευταίο από την εν λόγω σειρά, με τίτλο “Waterfront Tagus River Gateway”, περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις μελλοντικές προτάσεις σχεδιασμού.

Ο Garcia διδάσκει στο Κεμπέκ του Καναδά. Διδάσκει σε Διεθνή Σεμινάρια, Εργαστήρια και Συνέδρια και πραγματοποιεί αρκετές δημοσιεύσεις με διακεκριμένους συντάκτες. Είναι επίσης μέλος Διεθνών Επιστημονικών Επιτροπών στην Ιταλία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Κίνα και τη Βραζιλία.

Του έχουν απονεμηθεί πολλαπλές επιχορηγήσεις από διακεκριμένους φορείς, όπως το Ίδρυμα Calouste Gulbenkian, ενώ το 2010 έλαβε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pancho Gued.

Στο γραφείο του στη Λισαβόνα, η θεωρία και η πρακτική συνδυάζονται με προτάσεις αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού, καθώς και στην ανάπτυξη ερευνών και ιδεών που προσδίδουν αξία σε κάθε πολιτισμική πραγματικότητα. Πέρυσι το γραφείο έλαβε το Βραβείο Αξίας στον Διεθνή Διαγωνισμό για τη φουτουριστική μελέτη του Οικολογικού Σταθμού Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ταϊβάν.

Scroll to top