Διάλεξη Ελένης Παυλίδου_Δευτέρα 23 Μαΐου_Θεατράκι

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων σας προσκαλεί στη διάλεξη της αρχιτέκτονος Ελένης Παυλίδου με τίτλο :

“Designing the non-standard”

Η διάλεξη θα γίνει τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στο Θεατράκι.

Σύντομο βιογραφικό της ομιλήτριας

Η Ελένη Παυλίδου είναι αρχιτέκτονας και εκπαιδευτικός που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη περίπλοκης (non-standard) γεωμετρίας στην αρχιτεκτονική.  Έχει δουλέψει σε σημαντικά αρχιτεκτονικά  γραφεία όπως αυτό της Zaha Hadid Architects συμμετέχοντας  σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και έργα υψηλών προδιαγραφών, όπως το “d’Leedon” στη Σιγκαπούρη και το Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης  “King Abdulah II” στην Ιορδανία.  Τα τελευταία οχτώ χρόνια δουλεύει στο  γραφείο Wilkinson Eyre Architects του Λονδίνου. Σε αυτό το διάστημα, η Ελένη έχει ηγηθεί σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών έργων που περιλαμβάνουν τους εμβληματικούς πύργους Royal Docks Cable Car (Emirates Air Line) και  τον επανασχεδιασμό του ιστορικού κτιρίου της δεκαετίας του 1930  Welcome Trust, στο οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε το βραβευμένο κλιμακοστάσιο και τον  χώρο υποδοχής. Η Ελένη αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνη για τον επανασχεδιασμό του Battersea Power Station, στο Λονδίνο.

Η Ελένη σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο. Από το 2007  διδάσκει στην Architectural Association στο Λονδίνο, το εργαστήριο του University of Pensylvania.

Η θεματική της διάλεξης

Σήμερα η χρήση παραμετρικών λογισμικών έχει καταστήσει δυνατή τη σφυρηλάτηση νέων σχέσεων μεταξύ σχεδιασμού και κατασκευής σύνθετων, “nonstandard” μορφών. Διερευνώντας τα όρια σχεδιασμού – κατασκευής, η Ελένη θα χρησιμοποιήσει πρόσφατα έργα που έχει αναπτύξει στο γραφείο Wilkinson Eyre, τα οποία χαρακτηρίζονται από σύνθετη καμπυλότητα, δομικά κελύφη και παραμετρική βελτιστοποίηση, για να συζητήσει πώς ο υψηλός βαθμός γεωμετρικής πολυπλοκότητας μπορεί να ελεγχθεί στα πλαίσια της σύγχρονης πρακτικής. Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στο πώς μπορεί κανείς να αναλογιστεί τον σχεδιασμό και την κατασκευή στα πλαίσια μίας συνολικής  προσέγγισης.

Model

Scroll to top