Διάλεξη: Γιώργης Γερόλυμπος | Τρίτη 9 Μαρτίου, 19:00

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στη διάλεξη του Γιώργη Γερόλυμπου με τίτλο

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

που θα δοθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου, ώρα 19:00 στην ψηφιακή αίθουσα: https://authgr.zoom.us/j/93068883100

Η θεματική της διάλεξης:

Η παρουσίαση έχει ως σκοπό να χαρτογραφήσει την εξελισσόμενη μέσα στα χρόνια σχέση μεταξύ αρχιτεκτονικής και φωτογραφίας. Με άλλοθι την επαγγελματική και προσωπική φωτογραφική δραστηριότητα σε διάστημα 25 ετών, ο ομιλών θα προσπαθήσει να συνδέσει το νήμα μιας συνεχούς πορείας, μετακινούμενος από τον ένα χώρο στον άλλο ισχυριζόμενος ότι κάθε ενότητα προσφέρει νέες ποιότητες που έρχονται να προστεθούν στις ήδη κατακτημένες διαμορφώνοντας σταδιακά μια εργαλειοθήκη αντιμετώπισης των επόμενων απαιτήσεων. Με λίγα λόγια η παρουσίαση θα εστιάσει στον τρόπο που βρίσκει κανείς, βήμα προς βήμα, τη δική του αφήγηση.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα ομιλητή:

Ο Γιώργης Γερόλυμπος (Παρίσι, Γαλλία 1973) σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική διατριβή στη Μεγάλη Βρετανία. Η δουλειά του δημοσιεύτεται στον ελληνικό και διεθνή τύπο, ενώ εκθέτει σε γκαλερί και μουσεία με πλέον πρόσφατη συμμετοχή στην έκθεση Το Σώμα- Η ΨυχήΟ Τόπος στο Εθνικό Μουσείο Τεχνών του Πεκίνου στην Κίνα. Το 2008, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright, ολοκλήρωσε ένα οδοιπορικό στις ΗΠΑ, ταξιδεύοντας και φωτογραφίζοντας από τη μια ακτή ως την άλλη. Αποτέλεσε μέλος της Ελληνικής συμμετοχής στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία το 2012 και  εκ νέου το 2014 ενώ από το 2007 και για μία δεκαετία υπήρξε ο επίσημος φωτογράφος της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο «Ορθογραφίες», εκδόθηκε από τις εκδόσεις Yale University Press και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης τον Ιούνιο του 2017 ενώ επελέγη ως ο επίσημος φωτογράφος από το Μουσείου του Λούβρου στο Abu Dhabi, σε αρχιτεκτονική του Atelier Jean Nouvel.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.yerolymbos.com

 

Scroll to top