Διάλεξη Ανδρέα Σκούρτη_Τρίτη 29 Μαρτίου

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων σας προσκαλεί στη διάλεξη του αρχιτέκτονα και σκηνογράφου Ανδρέα Σκούρτη με τίτλο:

Active Scenographic Bodies, From Space to Theatrical Topos

Η διάλεξη θα γίνει τη Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00 στην αίθουσα 301.

Σύντομο Βιογραφικό του ομιλητή

Ο Ανδρέας Σκούρτης είναι αρχιτέκτονας, σκηνογράφος και λέκτορας σκηνογραφίας στην Royal Central School of Speech and Drama – University of London, μόνιμο μέλος της διδακτικής ομάδας και του τμήματος έρευνας από το 2013.
Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ‘Performing Architectures’ (www.performingarchitectures.com). Ζει στο Λονδίνο και παρουσιάζει δουλειά του διεθνώς.
Στην Prague Quadrennial 2011 βραβεύθηκε με ‘Gold Medal for Best Work in Theatre Architecture and Performance Space’, για το σχεδιασμό της ‘Νέας Σκηνής’ στην επέκταση του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα (2006-2009).
Σπούδασε σκηνογραφία (Master Theatre Design / Scenography, Wimbledon College of Art London 2001), υποκριτική (Θεατρικό Εργαστήρι, Θεσσαλονίκη 1995-1999) και αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ το 1999.

Η θεματική της διάλεξης

Μία Οπτική-Χωρική Διάλεξη (Visual-Spatial Lecture) του Ανδρέα Σκούρτη, γύρω από θραύσματα σκέψεων, έρευνας, πρακτικής και μεθοδολογίας του σε σχέση με την αρχιτεκτονική, τη σκηνογραφία (scenography) και το διευρυμένο ρόλο του σκηνογράφου-δημιουργού (scenographer-author), με παραδείγματα από τη δουλειά του αλλά και μέσω της εμπειρικής διάστασης της ίδιας της διάλεξης.

Model

Scroll to top