Διάκριση φοιτητών του Τμήματος σε Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων διοργάνωσε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών με θέμα ”Συντήρηση – Ανακατασκευή – Επανάχρηση του κτιρίου Κονάκι ΑΒΕΡΩΦ στη Λάρισα”. Το κτίριο ΚΟΝΑΚΙ ΑΒΕΡΩΦ βρίσκεται στη συνοικία Νέα Πολιτεία του Δήμου Λαρισαίων και κτίστηκε από τον Γεώργιο Αβέρωφ. Σήμερα το κονάκι Αβέρωφ είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Σύμφωνα με την προκήρυξη: «Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά την προσαρμογή όλου του κτιριακού συγκροτήματος ”ΚΟΝΑΚΙ ΑΒΕΡΩΦ” στις ανάγκες ενός σύγχρονου πολιτιστικού-κοινωνικού πολυχώρου. Το συγκρότημα θα στεγάσει τις λειτουργίες: του πολιτιστικού κέντρου, του ΚΑΠΗ, των εργαστηρίων της πινακοθήκης, τους χώρους του διαμερισματικού συμβουλίου και έναν χώρο διοίκησης του συγκροτήματος».

Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2015 και η υποβολή των προτάσεων έληξε τον Νοέμβριο του 2015. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο του 2016 στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων και εκτέθηκαν σε δημοτικό χώρο. Δόθηκε ένα πρώτο βραβείο, δύο ισόβαθμα δεύτερα βραβεία, τρεις ισότιμοι έπαινοι και δύο εύφημες μνείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ Αργυριάδου Άννα, Γώττα Αφροδίτη, Κόλκα Περσεφώνη, Μπαρουξής Αχιλλέας, συμμετείχαν ως ομάδα και τιμήθηκαν με έναν από τους 3 επαίνους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων:

http://www.larissa-dimos.gr/new/index.asp?cat=120&itm=10893

Φανή Βαβύλη

Μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού

 

 

pinakida

Scroll to top