Δελτίο Τύπου HERSUS IO2

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την πρόσφατη δημοσίευση/ αποτέλεσμα της ερευνητικής δραστηριότητας του προγράμματος HERSUS, Enhancing of Heritage Awareness and Sustainability of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education.

https://hersus.org/io2-questionnaire-for-the-state-of-art/

Στον σύνδεσμο θα βρείτε την μελέτη που συγκροτεί το 2ο παραδοτέο του προγράμματος HERSUS (IO2), του οποίου την γενική οργάνωση και εποπτεία, εντός της διεθνούς ομάδας εργασίας, είχε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Π.Σ. του Α.Π.Θ.

Το θέμα της μελέτης αφορά στην ανάλυση των αποτελεσμάτων έρευνας/σφυγμομέτρησης που διενεργήθηκε ταυτόχρονα σε 5 χώρες (Ελλάδα/AUTH, Κύπρος/UCY, Ισπανία /USE, Ιταλία/IUAV, Σερβία/UBFA). Το θέμα της σφυγμομέτρησης αφορά στην εκπαίδευση των αρχιτεκτόνων και ειδικότερα διερευνά τη σχέση μεταξύ βιώσιμου σχεδιασμού και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο των σπουδών και στον επαγγελματικό στίβο. Η δημοσίευση αντανακλά τις απόψεις 56 εμπειρογνωμόνων και 766 φοιτητών.

Με την ευκαιρία αυτής της δημοσίευσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους φοιτητές του ΤΑΜ ΑΠΘ όπως και τους φοιτητές των άλλων τμημάτων και σχολών αρχιτεκτονικής / προγραμμάτων του δομημένου περιβάλλοντος στην Ελλάδα, τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου, που συνέβαλαν στην έρευνά μας με τη συμμετοχή τους στην σφυγμομέτρηση όπως και τους Έλληνες εμπειρογνώμονες που μας διέθεσαν τον χρόνο και την εμπειρία τους.

Περισσότερα για το πρόγραμμα, τις δραστηριότητές και τα παραδοτέα του μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

https://hersus.org/ . Εκεί, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα παραδοτέα όπως και στις δραστηριότητες/ εκδηλώσεις του προγράμματος

Εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας HERSUS AUTH,
Κ. Σακαντάμης
Επιστημονικώς υπεύθυνος του έργου HERSUS
                            

Κατεβάστε το Δελτίου Τύπου εδώ: Δελτίο Τύπου ΙΟ2 HERSUS

Home

 

Scroll to top