ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Thessaloniki Design Week

Το ΑΠΘ συμμετέχει στην πρώτη διοργάνωση ‘Thessaloniki Design Week’ με κεντρικό θέμα την ‘Ανα-δημιουργία / Re-creation’ και στόχο να εκφράσει τη δυναμική, τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της νέας εποχής. 
 
Στο πλαίσιο του ‘Thessaloniki Design Week’, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων θα συμμετέχει με έκθεση έργων των φοιτητών-τριών του, η οποία θα εγκατασταθεί στο Περίπτερο 10 της HELEXPO/ΔΕΘ. Το ειδικό θέμα του περιπτέρου είναι ‘Ανα-σχηματίζοντας το μέλλον / Re-forming the future’ και αφορά στις ψηφιακές τεχνολογίες στο σχεδιασμό/design. Συμμετέχουν εταιρείες και startups, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όπως το ΑΠΘ και το ΕΚΕΤΑ, η ΓΓ Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, φορείς και άλλες δημιουργικές ομάδες, μέσα από ένα πρόγραμμα με παρουσιάσεις, ομιλίες και εργαστήρια.
 
Καλούνται όσοι/ες φοιτητές/τριες ή διδάσκοντες/ουσες έχουν εργασίες φοιτητών/τριών σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο, σχετικές με το θέμα του Περιπτέρου και θέλουν να συμμετέχουν, να στείλουν email στο diordan@arch.auth.gr, στο οποίο να περιγράφουν με συντομία (3 σελίδες Α4: 1 Α4 κείμενο και 2 Α4 οπτικό υλικό) την εργασία και το είδος του υλικού που μπορεί να εκτεθεί (σχέδια, μακέτες, βίντεο, κτλ.). Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η Δευτέρα 22 Απριλίου. Από το συνολικό υλικό που θα συγκεντρωθεί θα γίνει η επιλογή των εργασιών που τελικά θα συμμετέχουν στην έκθεση και θα ειδοποιηθούν οι δημιουργοί για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
Τo 1ο Thessaloniki Design Week προγραμματίζεται για τις 5-12 Μαΐου 2019.
Πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο thessalonikidesignweek.gr
Scroll to top