«Ένα Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού για το Άσυλο του Παιδιού»

Το Μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας στο πλαίσιο της δράσης «ΑΠΘ την Κυριακή» οργανώνει τη δημιουργία ενός Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στο Άσυλο του Παιδιού για όλα τα παιδιά της πόλης.

Ελάτε την Κυριακή 24 Μαΐου (10.00-14.00) με το παιχνίδι σας, την ιστορία του και το όνομά σας στο Εργαστήριο της Μουσειολογίας. Ακολουθείστε από την Εγνατία τα κόκκινα μπαλόνια. Οι φοιτητές της Μουσειολογίας θα σας περιμένουν στο κόκκινο διώροφο κτίριο των Μεταπτυχιακών της Πολυτεχνικής, πίσω από το κεντρικό κτίριο της Πολυτεχνικής, στο ύψος του ΑΧΕΠΑ.

Οι φοιτητές θα φωτογραφίζουν το παιχνίδι, θα αποθηκεύουν την ιστορία του και θα το τοποθετούν σε ειδικά κουτιά. Τα δικά σας παιχνίδια θα είναι το μελλοντικό Μουσείο του Ασύλου. Οι δικές σας ιστορίες θα είναι οι ιστορίες που θα διηγείται σε μικρούς και μεγάλους.

Όσο θα περιμένετε τη σειρά σας θα μπορείτε να παρακολουθείτε ειδικά βίντεο για το τι κάνει η μουσειολογία, πως μοιάζουν τα μουσεία που γίνονται με τη συμβολή της και πως οραματιζόμαστε να επικοινωνείται ο μνημειακός πλούτος της Θεσσαλονίκης με τον καθένα από σας.

Εσείς, εμείς και το πανεπιστήμιο συνεργαζόμαστε δημιουργικά, ώστε το Άσυλο του Παιδιού, ένας σοβαρός και ιστορικός φιλανθρωπικός φορέας της πόλης μας, να αποκτήσει μια συλλογή για να φτιάξει το μουσείο που ονειρεύεται.

Ματούλα Σκαλτσά
Καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης και μουσειολογίας
Διευθύντρια ΔΠΜΣ Μουσειολογίας

Μαίρη Ευθυμιάδου
Πρόεδρος Δ.Σ. Ασύλου του Παιδιού

Asylo paidiou

Scroll to top