Λεφάκη Στυλιανή

Βιογραφικό:
Η Στυλιανή - Άνη  Λεφάκη - Ζωίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ. και περάτωσε  το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Α.Π.Θ. στην Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού.

Από το 1981 έως σήμερα διατηρεί αρχιτεκτονικό μελετητικό γραφείο σε συνεργασία με τον Γιώργο Ζωίδη ασχολούμενη με μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί.

Έχει συμμετάσχει με διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος ευρωπαϊκών οργανισμών και δημοτικών επιχειρήσεων.

Από το 2001-2007 έχει διδάξει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. σε θέση λέκτορα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε μαθήματα του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και από το 2007 έως σήμερα διδάσκει ως λέκτορας του Δ΄ Τομέα Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας Τέχνης, Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Αναστήλωσης με γνωστικό αντικείμενο: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός. Αποκατάσταση και Επανάχρηση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων.  Από το 2010- έως σήμερα είναι μέλος της COST Action TU 0905 European Research Network on Structural Glass. Εκπονεί διατριβή με θέμα:  Γυάλινες κατασκευές και αρχιτεκτονικά μνημεία. Η «διαφάνεια» στην υπηρεσία της προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Έως το 2007 (έως την ημερομηνία διορισμού ως λέκτορα), ήταν κάτοχος μελετητικού πτυχίου τάξεως Γ (Ν.716/77) στις κατηγορίες 6 (αρχιτεκτονικές μελέτης κτιριακών έργων) και 7 (ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες ) σ.Π.Δ.541/78.

Ξένες γλώσσες:     Αγγλικά, (επίπεδο - PROFICIENCY), Γαλλικά, (κάτοχος CERTIFICAT D' ETUDES FRANCAISES),Γερμανικά, (Γερμανική Σχολή, κάτοχος ABITUR).Ιταλικά (Certificato della Lingua Italiana, Livello B2)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Γνωστικό αντικείμενο:
Αρχιτεκτονική σύνθεση και σχεδιασμός, αποκατάσταση, επανασχεδιασμός και επανάχρηση αρχιτεκτονικών μνημείων και συνόλων, ανάπλαση αρχιτεκτονικών συνόλων, νέα και ιστορική αρχιτεκτονική τεχνολογία, κατασκευές με δομικό γυαλί, διαχείριση του αρχιτεκτονικού αποθέματος, αρχιτεκτονικός μουσειολογικός σχεδιασμός: σχεδιασμός μουσείων και εκθέσεων 

Επικοινωνία:
styl.lefaki@gmail.com