Ενημέρωση για διαδικτυακά μαθήματα

Aγαπητοί/ές φοιτητές/τριες,

Η σημερινή πρωτόγνωρη κρίση που δημιουργεί η παγκόσμια επιδημία μας αναγκάζει όλους να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να μείνουμε σπίτι, ακολουθώντας οδηγίες για την προστασία της υγείας, της δικής μας και των γύρω μας.

Το πανεπιστήμιο είναι κλειστό από τις 11/3 και θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 10/4. Αν όλα πάνε καλά, θα ξαναβρεθούμε στην σχολή μετά τις διακοπές του Πάσχα, αν και αυτό κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει τώρα χρονικά, ενώ είναι πολύ πιθανό η κατάσταση αυτή να παραταθεί για άγνωστο χρονικό διάστημα. Με αυτή τη συνθήκη δεδομένη, η οδηγία που έχουμε από την κεντρική διοίκηση του Πανεπιστημίου αλλά και το Υπουργείο, είναι να προσπαθήσουμε, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που μας παρέχει η τεχνολογία, να εξασφαλίσουμε την όσο το δυνατό καλύτερη κάλυψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να μην χαθεί το θερινό εξάμηνο αυτής της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος στις 24/3, όλοι οι διδάσκοντες διατύπωσαν απόψεις για το πώς θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο αυτό, δηλώνοντας συνολικά την πρόθεσή τους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη συνέχιση της επαφής των διδακτικών ομάδων με τους φοιτητές τους. Ξέρουμε όλοι ότι το πρόγραμμα της σχολής και ειδικότερα το αντικείμενο των σχεδιαστικών εργαστηρίων είναι αδύνατο να διεκπεραιωθεί χωρίς τη φυσική παρουσία και επαφή των φοιτητών και των διδασκόντων στην τάξη. Ό,τι επιχειρήσουμε θα είναι πειραματικό μιας και αυτό θα το κάνουμε όλοι για πρώτη φορά. Θα προσπαθήσουμε όμως, και θα θέλαμε την κατανόηση και τη θετική στάση των φοιτητών στη διαδικασία αυτή που θα διαμορφωθεί με τη συμβολή όλων μας. Έτσι η κάθε διδακτική ομάδα θα οργανώσει τις αντίστοιχες ομάδες φοιτητών, ενώ οι διδάσκοντες θα προσπαθήσουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή μεταξύ μας, ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες μας κάθε εβδομάδα και ελπίζοντας στην όσο το δυνατόν επαρκέστερη διεκπεραίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κάτω από τις δεδομένες συνθήκες.

Τέλος, ξέροντας ότι πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε δυσκολίες ως προς τη συμμετοχή σας στα προσφερόμενα διαδικτυακά μαθήματα, θα θέλαμε να ξέρετε ότι όλοι οι διδάσκοντες θα προσπαθήσουμε να σας στηρίξουμε με όποιο τρόπο αυτό καταστεί δυνατό, μόλις επανέλθει η κανονικότητα. Όποιες όμως και αν είναι οι συνθήκες για καθένα από εσάς, μην αφήσετε το διάστημα αυτό ανεκμετάλλευτο για τις σπουδές σας. Διαβάστε, σκεφτείτε, πειραματιστείτε, εμβαθύνετε, εξασκηθείτε σε αναπαραστατικά προγράμματα.

Οι διδάσκοντες του τμήματος, θα σας ενημερώνουμε τακτικά για ό,τι νεώτερο. Είναι σίγουρο ότι ο τελικός τρόπος ολοκλήρωσης αυτού του ακαδημαϊκού εξαμήνου θα εξαρτηθεί κύρια από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν τα σημερινά μέτρα και αυτό κανένας μας δεν το γνωρίζει ακόμα.

Αν. καθηγήτρια Αλκμήνη Πάκα
Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ

Scroll to top