Project-Based Learning: Βιωματική Mάθηση στην Τεχνολογική Εκπαίδευση

ProjectBased Learning: Βιωματική Mάθηση στην Τεχνολογική Εκπαίδευση

Το BEST Thessaloniki, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Δήμο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει μία Ημερίδα για την Εκπαίδευση των φοιτητών τεχνολογίας με θέμα “Project-Based Learning”. Η Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή φοιτητών, καθηγητών και εκπροσώπων του επαγγελματικού χώρου και θα λάβει χώρα στις 17 Δεκεμβρίου.

Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και η εξαγωγή ιδεών και προτάσεων για τη βελτίωση των σπουδών στο πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, σε αυτή την ημερίδα θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο το Project-Based Learning εφαρμόζεται προς το παρόν στο πανεπιστήμιο μέσα από τη δράση διαφόρων ομάδων, αλλά και πώς αυτή η μέθοδος διδασκαλίας θα μπορούσε να βρει περαιτέρω εφαρμογή στα δεδομένα του Α.Π.Θ. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα συγκεντρωθούν με σκοπό τη συζήτηση, τη συγκέντρωση και ανταλλαγή απόψεων, καθώς και τη διανομή γνώσης πάνω στο θέμα αυτό. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψιν την οπτική όλων των συμμετεχόντων, θα επιχειρηθεί η δημιουργία προτάσεων και κατευθύνσεων που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας του πανεπιστημίου. Τα αποτελέσματα αυτής της ημερίδας θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν τόσο στην διοίκηση του Α.Π.Θ., όσο και σε αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς.

Το BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Πολυτεχνείων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 96 πανεπιστήμια, σε 33 χώρες, με περισσότερα από 3300 ενεργά μέλη. Απευθυνόμενο σε περίπου 1.500.000 φοιτητές, έχει ως στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των φοιτητών κορυφαίων Ευρωπαϊκών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.  Σε αυτά τα πλαίσια, το BEST Thessaloniki έχει διοργανώσει μια σειρά από Ακαδημαϊκά Σεμινάρια, Ημερίδες επάνω στην Εκπαίδευση, Διαγωνισμούς Μηχανικών και εσωτερικά σεμινάρια για μέλη, έχοντας καταφέρει να συγκαταλέγεται, πλέον, μεταξύ των πιο ενεργών τοπικών ομάδων του οργανισμού.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής: http://genesis.ee.auth.gr/best_thessaloniki/leoe/apply/

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.BEST.eu.org/thessaloniki

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ:  [LEoE] ΔΤ

 

Scroll to top