Διάλεξη της αρχιτέκτονα Αγνής Κουβελά_Τρίτη 21/11/2017

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων σας προσκαλεί στη διάλεξη της αρχιτέκτονα

Αγνής Κουβελά

με τίτλο:

Αρχιτεκτονική και ενεργειακός σχεδιασμός. Επιτακτική η ανάγκη διεύρυνσης συνεργιών.

Η διάλεξη θα γίνει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00 στην αίθουσα 301 του Τμήματος.

Η θεματική της διάλεξης

Θα γίνει αναφορά σε έργα και μελέτες του γραφείου, κύρια στοιχεία των οποίων συνδέονται με τον χειρισμό του ανέμου. Ο αέρας χρησιμοποιείται ως ένα ακόμα δομικό υλικό, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε κάποιο κτίριο ή την ύπαιθρο. Επιλέγονται παθητικές βιοκλιματικές προσεγγίσεις με σκοπό, άλλοτε να ενισχυθεί η ροή δροσερού αέρα στο εσωτερικό του χώρου, άλλοτε να αποφευχθεί η συσσώρευση άμμου εκτρέποντας τον άνεμο, να επιτευχθεί προστασία από το θόρυβο ή να ενισχυθεί η μετάδοση του ήχου, ή ακόμη να μετατραπεί η ορμή του ανέμου σε μέσο προστασίας από τον ίδιο τον άνεμο.
Θα παρουσιαστούν μελέτες του γραφείου για τη βελτιστοποίηση των παραμέτρων σχεδιασμού ενταγμένες στο πρότζεκτ H2020-MSCA-RISE OptArch που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σ’ αυτό το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα η κυρία Κουβελά είναι υπεύθυνη για το μέρος που τιτλοφορείται «Βελτίωση του βιοκλιματικού σχεδιασμού μέσω της βελτιστοποίησης της απόδοσης».

Σύντομο βιογραφικό της ομιλήτριας

Από το 1967 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα. Εκπονεί μελέτες ευρέως φάσματος εφαρμογών, όπως πολιτιστικών, διοικητικών, ακαδημαϊκών, περιβαλλοντικών και κατοικιών. Η βιοκλιματική προσαρμογή των κτιρίων αποτελεί κύρια επιδίωξη στον σχεδιασμό.
Συμμετέχει με διαλέξεις στη διδασκαλία της αρχιτεκτονικής, ενώ παρουσιάζει το έργο της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ιστοσελίδα του γραφείου
http://www.couvelas.net/

Scroll to top