ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ για τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα

ΨΗΦΙΣΜΑ

του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Α.Π.Θ.

για τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Π.Σ. Α.Π.Θ. αισθάνεται βαθιά θλίψη για   την   απώλεια   του   εξαίρετου  συναδέλφου μας
Χαράλαμπου Μπούρα

ομότιμου καθηγητή του Ε.Μ.Π. και Προέδρου της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως
και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του προς την γυναίκα του Κορνηλία Χατζηασλάνη-Μπούρα, απόφοιτο του Τμήματός μας, στο γιό του Νικία και τους συγγενείς του.

Ο Μπάμπης, στο διάστημα που ήταν καθηγητής στο Τμήμα μας, με την υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, το συγγραφικό και διδακτικό του έργο και τον ακέραιο χαρακτήρα του προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίας στο ύφος και στο κύρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η επιστημονική κοινότητα, με την απώλειά του, στερείται όχι μόνο τις γνώσεις του, αλλά κυρίως το επιστημονικό του ήθος.

Ο Πρόεδρος
και τα μέλη του Τμήματος
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Π.Σ. Α.Π.Θ.


ΨΗΦΙΣΜΑ

του Τομέα Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας Τέχνης, Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Αναστήλωσης

του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Π.Σ., Α.Π.Θ.

για τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή Χαράλαμπου Μπούρα

Ο Τομέας Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας Τέχνης, Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Αναστήλωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. εκφράζει τη βαθιά και ειλικρινή του θλίψη για την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, διαπρεπή και πρωτοπόρου επιστήμονα

Χαράλαμπου Μπούρα.

Ο Μπάμπης, με τη διδασκαλία του, τα συγγράμματά του, που ακόμα ο Τομέας προστρέχει σε αυτά, αλλά κυρίως με την παρουσία του επί σαράντα χρόνια στην κορυφή της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως και με το υψηλότατο ήθος που χαρακτήριζε κάθε του ενέργεια, χάραξε πρωτοποριακούς δρόμους και καθιέρωσε μια ξεχωριστή επιστημονική ηθική στον τομέα της αναστήλωσης μνημείων στην Ελλάδα και διεθνώς.

‘Ηταν τιμή για τον Τομέα μας που υπήρξε μέλος του. Το έργο του και η ακεραιότητά του θα μας καθοδηγεί. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό στο έργο του και στην ακαδημαϊκή του πορεία.

Εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια όλων των μελών του Τομέα προς την γυναίκα του Κορνηλία Χατζηασλάνη-Μπούρα, στο γιό του Νικία και τους συγγενείς του.

Μαλαματένια Σκαλτσά

Διευθύντρια Δ’ Τομέα

Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας Τέχνης, Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Αναστήλωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Π.Σ., Α.Π.Θ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΑΠΘ

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ ΤΟΜΕΑ
 

 

Scroll to top