Παγκόσμια διάκριση για δύο φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

Μια νέα διεθνής τιμή διαφαίνεται για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς δύο φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ απέσπασαν Παγκόσμια Διάκριση στον Διαγωνισμό «WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY AWARDS».

Πρόκειται για τις φοιτήτριες Αλίκη Βαϊνά και Ειριάννα Βαϊνά και η διάκριση αφορά τη διπλωματική τους εργασία, με τίτλο «MATERIA REDIVIVA: ύλη εκτεινόμενη στον χρόνο», η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Student category» μεταξύ 112 συνολικών υποψηφιοτήτων.

Τo «WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY» είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής και ακαδημαϊκούς που προωθεί την ανταλλαγή ιδεών. Από το 2006 έχει διοργανώσει και συμπληρώσει 24 διαγωνιστικούς κύκλους για την ανάδειξη των καλύτερων αρχιτεκτονικών πρότζεκτ. Ο οργανισμός «WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY» έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Στον Διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε στις 13/2/2017, συμμετείχαν 17 χώρες από όλον τον κόσμο, όπως Λιθουανία, Ινδία, Βραζιλία, Ομάν, Ιράν, ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, και η Ελληνική συμμετοχή ήταν αυτή που κατάφερε να κερδίσει την διάκριση.

Οι δύο φοιτήτριες είχαν κερδίσει διάκριση και προηγουμένως για την εργασία «MAΤERIA REDIVIVA, MATTER THROUGH TIME», στον Διεθνή Διαγωνισμό «MEDITERANEAN MIMAR SINAN PRIZE 2016» που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 11-12 Ιουλίου 2016 και διοργανώθηκε από την Πανεπιστημιακή Σχολή Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης «Mimar Sinan».

Η Διπλωματική Εργασία των φοιτητριών εκπονήθηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ το 2016, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Μαρίας Βογιατζάκη. Η Αλίκη Βαϊνά έκτοτε αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ τον Απρίλιο του 2016 και τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ενώ η Ειριάννα Βαϊνά αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ το 2016 και τώρα εργάζεται για πρακτική άσκηση στο Παρίσι.

MATERIA REDIVIVA: ύλη εκτεινόμενη στον χρόνο 

Αυτό είναι το δεύτερο διεθνές βραβείο που αποσπά η συγκεκριμένη εργασία.
Επιπλέον:
Σήμερα μίλησαν στο ραδιόφωνο στις 07:35 στο “Πρακτορείο 104.9” και στις 15:00 μιλούν στην Τηλεόραση στο 4Ε.
Μίλησαν επίσης με την Καθημερινή,την Παραλλαξη,το Ελληνικό Σπίτι, και τους Greek architects.
Scroll to top