ΕΚΘΕΣΗ Santiago Calatrava. H αναγέννηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν” – ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ η έκθεση “Santiago Calatrava, Η αναγέννηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»”, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, καθώς αναλύει τα στάδια της σύλληψης του σχεδιασμού και του προγραμματισμού του ναού.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου θα γίνει μία πρώτη κριτική αποτίμηση του έργου του από τον πρόεδρο του τμήματος Αρχιτεκτόνων ΠΣ ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Καλογήρου.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

PROSKLISI_Calatrava_2015_

kalatrava

 

 

 

To Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει το νέο αρχιτεκτονικό έργο του Santiago Calatrava, την ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00.

Διάρκεια έκθεσης: 3 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2015

Η ανοικοδόμηση του ναού επιτελεί έναν διπλό ρόλο: αντικαθιστά τον ναό που καταστράφηκε την τραγική μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιαμόρφωσης της περιοχής του «Σημείου Μηδέν» ως το μοναδικό μη κοσμικό κτήριο.

Το κτήριο αποτελεί τοπόσημο, καθώς πρόκειται για το εθνικό ιερό της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάστηκε ως τόπος συγκέντρωσης για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ένας δημόσιος χώρος λατρείας, προσευχής, περισυλλογής και διαλογισμού.

Το πλούσιο υλικό της έκθεσης, που αποτελείται από μακέτες, σχέδια, κατόψεις, φωτογραφίες, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάζει τα στάδια σχεδιασμού και  δημιουργίας του ναού. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του έργου στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015.
     

 

Scroll to top