ΔΙΑΛΕΞΗ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτόνων σας προσκαλεί στη διάλεξη του αρχιτέκτονα Ηλία Παπαγεωργίου με τίτλο «Ασαφή όρια» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, στις 19.00 στην αίθουσα 301. Ο Ηλίας Παπαγεωργίου είναι απόφοιτος του τμήματος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ.

Σήμερα είναι συνέταιρος στο αρχιτεκτονικό γραφείο SOIL στη Νέα Υόρκη μαζί με τους Florian Idenburg, την Jing Liu. Το γραφείο, με παγκόσμια εμβέλεια, συνθέτει εμπειρίες από τα πεδία της αρχιτεκτονικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τεχνών. Εμπλέκεται σε όλες τις κλίμακες και τα στάδια της αρχιτεκτονικής διαδικασίας με κριτήριο την καλλιτεχνική και εννοιολογική ακεραιότητα και στόχο την υλοποίηση των ιδεών τους στον κόσμο.

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα έργα του γραφείου είναι: το υπό κατασκευή Μουσείο Τέχνης Shrem στο Davis της Καλιφόρνιας, η πρόταση για το νέο κέντρο πολιτισμού ΑρτΑ στο Arnhem στην Ολλανδία, η εγκατάσταση PoleDance πού έλαβε το πρώτο βραβείο στο πρόγραμμα νέων αρχτιεκτόνων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη το 2010, το PartyWall-πρόταση για φοιτητικές κατοικίες στην Αθήνα και τα γραφεία της εταιρείας παραγωγής Logan στη Νέα Υόρκη.

Έχει επίσης έχει αναγνωριστεί διεθνώς, λαμβάνοντας σημαντικά βραβεία, όπως το MoMAPS1 Young Architects Program, το AIA Young Practices Award και το Emerging Voices Award της Architectural League, ενώ επίσης έχει παρουσιαστεί σε διεθνή έντυπα, όπως οι New York Times, η Wall Street Journal, το Fast Company, το Domus, καθώς και σε εκθέσεις στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Los Angeles Forum for Architecture and Urbanism, στο Studio-X στο Πεκίνο και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

 

Poster_Papageorgiou

Scroll to top