ΔΙΑΛΕΞΗ ΗΛΙΑ ΖΕΓΓΕΛΗ

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ηλία Ζέγγελη την Παρασκευή  8.4.2011 και ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Ο Ηλίας Ζέγγελης που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937, είναι αρχιτέκτων και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Βέλγιο, την Ελλάδα και την Ολλανδία. Σπούδασε και δίδαξε επί 20 χρόνια στη Σχολή Architectural  Association στο Λονδίνο. Είναι ένας από τους ιδρυτές του ΟΜΑ όπου συνεργάστηκε με τον Rem Koolhaas  μέχρι το 1987. Αμέσως μετά ίδρυσε το γραφείο Gigantes Zenghelis Architects με έδρα την Αθήνα και τις Βρυξέλλες σε συνεργασία με την Ελένη Gigantes. Υπήρξε καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Düsseldorf και στο Berlage Institute για περισσότερα από 10 χρόνια. Υπήρξε επίσης επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Columbia της ΝΥ, Princeton, UCLA και άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής στις ΗΠΑ, Νότιο Αμερική, Ισπανία και Ιαπωνία. Από το 1998 έχει διδάξει στην EPFL της Λωζάνης, την ΕΤΗ της Ζυρίχης και την Ακαδημία Αρχιτεκτονικής του Mendrisio. Yπήρξε επίσης εξωτερικός κριτής στη Bartlett School of Architecture και στο Edinburgh College of Art. Tιμήθηκε με το βραβείο της RIBA Annie Spink (2001) για τη συμβολή του στην αρχιτεκτονική εκπαίδευση.

O Ηλίας Ζέγγελης είναι σήμερα  Προσκεκλημένος Καθηγητής στο Βerlage Institute, Rotterdam και Προσκεκλημένος Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλίας. Στα πλαίσια της διάλεξης ο ομιλητής θα αναφερθεί σε παλαιότερα και πρόσφατα έργα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Scroll to top