Διάλεξη Ρεεμ Εγιάλ_ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΠΣ του ΑΠΘ και η Πρεσβεία του Ισραήλ (τιμώμενη χώρα στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης) σας προσκαλούν στη διάλεξη του Ισραηλινού αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Ρεέμ Εγιάλ, την Πέμπτη 8 Μάιου 2014, στις 12:00 στην αίθουσα 301 του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΠΣ ΑΠΘ. Η διάλεξη γίνεται στο πλαίσιο των μαθημάτων 2Σ3 02 και 2Σ3 12 Αστική Σύνθεση, 1Θ5 07 Μοντέρνα Τέχνη από τον 19ο  στον 20ο αιώνα και 1Θ6 03 Η Ευρωπαϊκή Τέχνη της Δύσης: 8ος-18ος αιώνας

Ο Ρεέμ Εγιάλ θα μιλήσει για την τέχνη μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά.

O Ρεέμ Εγιάλ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014» και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΠΣ ΑΠΘ θα δημιουργήσουν μία εγκατάσταση με ανακυκλώσιμα υλικά στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου. Η υλοποίηση του project “White Tower” θα γίνει με την καθοδήγηση του Ρεέμ Εγιάλ σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΠΣ ΑΠΘ την Κυριακή 11 Μαΐου στις 11.00 πμ, στον ανοικτό χώρο ανάμεσα από το Βασιλικό Θέατρο και τον Λευκό Πύργο.

Re’em Yitzhak Eyal – Αρχιτέκτων, Καλλιτέχνης

Ο Re’em Eyal είναι Ισραηλινός αρχιτέκτων και καλλιτέχνης.  Γεννήθηκε το 1981 και ζει στο Τελ Αβίβ.

Μετά το  πτυχίο του στη ρομποτική σπούδασε στην Ακαδημία Bezalel Τεχνών και Σχεδιασμού, όπου έλαβε δίπλωμα Αρχιτεκτονικής.  Τα κύρια ενδιαφέροντα του είναι η βιώσιμη αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός ανακύκλωσης.  Το 2009, ίδρυσε το στούντιο “Upcycle Design” παράγοντας τα μοναδικά έργα τέχνης του μέσα από την ανακύκλωση. Παράλληλα έχει συμμετάσχει και σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας.

reem

Scroll to top