Διάκριση αποφοίτων του Τμήματος σε Διεθνή Διαγωνισμό

Οι απόφοιτες του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Έλλη Αθανασιάδου και Δήμητρα Γκουγκούδη, έλαβαν τιμητικό έπαινο -9η θέση στις 167 συμμετοχές- των Tamayouz Excellence Awards για τη διπλωματική εργασία τους με τίτλο «Choreographing Space», με επιβλέπουσα καθηγήτρια την Voyatzaki Maria.

14517634_1272672076097070_5521166559956365764_n

 

H Έλλη Αθανασιάδου και η Δήμητρα Γκουγκούδη συναντήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά τη συνεργασία τους σε διάφορα ακαδημαϊκά προγράμματα συνέχισαν και στη διπλωματική εργασία τους η οποία αφορά την ψηφιακή υλικότητα και μία σύγκριση μεταξύ της αρχιτεκτονικής και των συστημάτων χορόσημειογραφίας. Έτσι, συνδύασαν την αγάπη τους για την αρχιτεκτονική και το σύγχρονο χορό. Το κύριο θέμα που ερεύνησαν ήταν η χωρική σχέση μεταξύ κίνησης του σώματος και του δομημένου περιβάλλοντος. Μια ερευνητική καταγραφή κίνησης που βασίζεται στην τεχνολογία κίνησης Capture ήταν το σημείο εκκίνησης για τον αρχιτεκτονικό πειραματισμό μέσω ψηφιακών εργαλείων. Ενώ η μορφογενετική διαδικασία ήταν ως επί το πλείστoν ο κύριος στόχος, δόθηκε ειδική προσοχή κατά το σχεδιασμό, στην επανεξέταση των τυπολογιών της σκηνικής παρουσίας.

Η Έλλη αυτή τη στιγμή εργάζεται ως βοηθός στο αρχιτεκτονικό γραφείο OODA στην Πορτογαλία και η Δήμητρα συνεχίζει τις σπουδές της στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου.
http://www.maxmag.gr/epikairotita/diethnis-diakrisi-diplomatikis-ergasias-apofiton-tou-tmimatos-architektonon-michanikon-tou-aristoteliou-panepistimiou-thessalonikis-tamayouz-excellence-award/

Scroll to top