Διάλεξη: Λήδα-Βανέσσα Χαρσούλη Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Λήδα-Βανέσσα Χαρσούλη

SUPERFUSIONLAB

Τίτλος: Future Gazing _ Ματιές στο Μέλλον

Η διάλεξη της Λήδας-Βανέσσας Χαρσούλη αφορά την παρουσίαση επιλεγμένων μελετών που πραγματοποιήθηκαν στα αρχιτεκτονικά γραφεία «Zaha Hadid architects», «Future Systems» και «Grimshaw» με τα οποία έχει συνεργαστεί. Θα αναδειχθούν οι πτυχές των σχεδιαστικών προβλημάτων και επιλύσεων που αναδύονται κατά την διάρκεια της εξέλιξης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Επίσης θα παρουσιαστεί η σχεδιαστική διαδικασία μετάβασης από την θεωρία στην πράξη μέσα από τις αναζητήσεις και τους κύριους θεματικούς άξονες που διατρέχουν τις μελέτες του αρχιτεκτονικού γραφείου «SuperFusionLab» το οποίο διευθύνει στο Λονδίνο από το 2008 σε συνεργασία με το Nathaniel Kolbe.

Η Λήδα-Βανέσσα Χαρσούλη είναι Αρχιτέκτων-Μηχανικός μέλος του ΤΕΕ και του Royal Institute of British Architects. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1998 και την Architectural Association με Master in Architecture and Urbanism το 2000. Εργάστηκε επί οχτώ χρόνια για τα γραφεία Zaha Hadid Architects (2000), Future Systems (2001-2004) και Grimshaw στο Λονδίνο και Νέα Υόρκη (2004-2008). Στα έργα της περιλαμβάνονται το Phaeno Wolfsburg Science Centre, τα μαγαζιά Marni στη Νέα Υόρκη και Παρίσι, το Selfridges Birmingham και μεγάλης κλίμακας συγκοινωνιακοί κόμβοι, σιδηροδρομικοί σταθμοί και αεροδρόμια.

‘Ιδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Superfusionlab στo Λονδίνο το 2008. Έκτοτε έχει εκπονήσει πολλές μελέτες που έχουν τιμηθεί με διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις αρχιτεκτονικής και έχουν δημοσιευθεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επισκέπτρια διδάσκουσα στην σχολή Architectural Association και στο Πανεπιστήμιο του East London και υπήρξε Λέκτορας στο London Metropolitan University (2009-2010).

Model

Scroll to top